Kleur- en Interieuradvies

Werkwijze

Gerelateerde afbeeldingElke interieurwens is uniek en daarom ligt er geen kant-en-klaar interieurontwerp op de plank.
Geen vaste pakketten maar maatwerk. Ik luister naar wat jouw wensen en behoeften zijn en samen stemmen we daar het plan van aanpak op af.

Een comfortabel, functioneel en smaakvol interieur vraagt creativiteit, ruimtelijk inzicht, materialenkennis, tijd én passie.

Het vertrekpunt van een goed doordacht en passend interieurontwerp is een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden de wensen en eisen besproken en wordt er dieper ingegaan op jouw interieurwensen.

Na dit gesprek ontvang je een uitgewerkt plan van aanpak met het daarbij behorende kostenoverzicht. Na acceptatie van dit voorstel, ga ik voor je aan de slag.

Een interieurontwerp kan uit verschillende onderdelen bestaan:

 • Inspiratiebord;

  Een collage van sfeerbeelden, kleuren, materialen en vormen die jou aanspreken.

 • Indelingsplan (plattegrond);

  Een indeling waarin rekening gehouden wordt met routing, zichtlijnen, ruimtelijkheid en wat praktisch is.

 • Lichtplan;

  Licht geeft vorm, kleur en sfeer aan de ruimte. De juiste verlichting geeft een behaaglijk gevoel en heeft dus een grote meerwaarde. Een lichtplan bestaat uit de diverse toe te passen verlichtingsarmaturen, hun functie en plaats in de ruimte.

 • Kleurenplan;

  Kleuren hebben een grote invloed op ons gevoel en zijn heel bepalend voor ons gevoel van comfort in een ruimte.

 • Materialenplan;

  Materialen zorgen voor sfeer en behaaglijkheid. Aan de hand van stalen laat ik de mogelijkheden zien omtrent de toepassing hiervan.

 • Meubelplan;

  Meubels zijn zeer bepalend voor een interieur. Leent de ruimte zich niet voor een standaard meubel, dan behoort een meubel op maat ook tot de mogelijkheden.

 • Accessoire plan;

  De finishing touch. Hierbij ga ik vooral uit van (persoonlijke) items die jouw interieur echt persoonlijk en uniek maken.

 • 3D visualisatie;

  Hiermee krijgt je een goed beeld van hoe het in werkelijkheid gaat worden.

Nieuwbouw en verbouwadvies:

Een nieuwbouw woning of een verbouwing kost veel geld. En daarom wil je straks de mogelijkheden van je nieuwe woning of verbouwing optimaal kunnen benutten.
Samen kijken we of de bouwtekening geheel naar jouw wens is, of dat er toch nog aanpassingen nodig zijn. Denk daarbij aan de plaats en indeling van de keuken, de plaats en indeling van de badkamer, slaapkamers of werkruimte. Een aanbouw van een serre, bijkeuken of het verplaatsen van deuren of raampartijen. En last but not least, een goed verlichtingsplan. Een goed advies voorkomt teleurstellingen en verkeerde aankopen.

Realisatie:

Je kunt kiezen om het interieurontwerp of advies zelf uit te voeren of dit door mij, geheel of gedeeltelijk te laten coördineren. Ik ga voor je op pad om de juiste meubels en accessoires in te kopen en vraag offertes aan voor de grotere aankopen en werkzaamheden. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en zorg ik voor de puntjes op de i (stylen van de ruimte).

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.